ΤΡΟΦΕΣ

Πασατέμπο και Σπόροι ηλιοτροπίου

Πασατέμπο και Σπόροι ηλιοτροπίου Παναγιώτης Κουρσάρης 16.08.2013

Σπόροι ηλιοτροπίου

Αυτοί οι σπόροι είναι μικροί, χλωμοί-γκρίζοι, με σχήμα δακρύου και κρεμώδες γεύση. Είναι πολύ ψηλοί σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης, ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου και καλλίου. Αυτοί οι σπόροι είναι ιδιαίτερα πλούσιοι στις περισσότερες Β βιταμίνες και βιταμίνη Ε. Τα κύρια τους λίπη είναι πολυακόρεστα.


Πασατέμπο

Υπάρχουν ποικιλίες από άσπρα, γκρίζα και πράσινα πασατέμπο (κόκκους από κολοκύθια). Τα πασατέμπο περιέχουν ικανοποιητικές ποσότητες σιδήρου, ασβεστίου και πρωτεΐνης. Επίσης είναι αυξημένα σε νιασίνη και μειωμένα σε άλλες Β βιταμίνες. Περιέχουν περισσότερο πολυακόρεστα λίπη.