ΑΥΞΗΣΗ ΜΥΙΚΗΣ ΜΑΖΑΣ

Μυική μάζα τι να ξέρω

Μυική μάζα τι να ξέρω Παναγιώτης Κουρσάρης 02.01.2013

Απόκτησε τον όγκο που θες με τις πιο κάτω συμβουλές  

Η μυϊκή ανάπτυξη εξαρτάται από το είδος της προπόνησης, τη ποσότητα και το είδος της τροφής στην διατροφή μας. Η αύξηση του μεγέθους των μυών γίνεται με αύξηση του πάχους των μυϊκών ινών. 

Αύξηση του πάχους των μυϊκών ινών γίνεται με τη δημιουργία νέων μυϊκών ινιδίων από το αμετάπλαστο σαρκόπλασμα. 

Το χτίσιμο του μυϊκού όγκου είναι μια μεθοδική διαδικασία η οποία απαιτεί χρόνο, στόχο και προσπάθεια. Η μυϊκή μάζα δεν έρχεται από τη μια μέρα στην άλλη ούτε είναι κάτι που θα κερδηθεί εύκολα.

Οι ασκήσεις που βοηθούν πολύ για μυϊκό όγκο είναι οι ασκήσεις που ενεργοποιούν τις μεγάλες μυϊκές ομάδες(βασικότερες ασκήσεις προπόνησης). Οι τρεις καλύτερες ασκήσεις στη προπόνηση όγκου είναι οι πιέσεις στήθους, το ήμι-καθίσματα (squat) και φυσικά οι άρσεις θανάτου, Το squat θεωρείται Η καλύτερη άσκηση για να αποκτήσουμε ένα τεράστιο μυώδες σώμα.

**Φόρτωμα κιλών **
Το βασικότερο σε κάθε πρόγραμμα αύξησης όγκου είναι η επιβάρυνση και η αντίσταση. Ο αθλητής που θέλει όγκο πρέπει να φορτώνει περισσότερα κιλά. Η ελαφριά προπόνηση αποτελεί τον ασφαλέστερο τρόπο αποφυγής τραυματισμού αλλά δεν ταιριάζει σε αυτόν που θέλει να μεγαλώσει την μυική του μάζα.
Διάρκεια προπόνησης
Οι πολύ δυνατές προπονήσεις δεν μπορούν να διαρκούν πολλή ώρα,45 λεπτά είναι αρκετά να τελειώσει η προπόνηση τη ημέρας(μην ξεπερνάτε την 1 ώρα και 10 λεπτά προπόνησης αν θέλετε να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα).

Πυραμίδα
Η δημοφιλέστερη και καλύτερη τεχνική προπόνησης για όγκο στο γυμναστήριο είναι η προπόνηση πυραμίδας.
Πατήστε  εδώ για να δείτε διάφορες τεχνικές προπόνησις, και τον τρόπο εκτέλεση της κάθε τεχνικής

**Ξεκούραση σε κάθε σετ **
Δες τε εδώ για την ξεκούραση ανάμεσα στα σετ 

Πρωτεΐνη
Η πρωτεΐνη είναι το πιο απαραίτητο και βασικό συστατικό της μυϊκής ανάπτυξης.Ο αθλητής που θέλει να αυξήσει τη μυϊκή του μάζα θα πρέπει να τρώει το πιο λίγο ενάμιση γραμμάρια πρωτεΐνης ανά κιλό σωματικού βάρους την μέρα. Πατήστε εδώ για να δείτε τροφές για αύξηση μυικής μάζας και φουλ σε πρωτεΐνη.

Υδατάνθρακες
Για την αναπλήρωση του μυϊκού γλυκογόνου και τον ανεφοδιασμό των αποθηκών γλυκογόνου του ήπατος, που χρησιμεύει ως διαθέσιμο απόθεμα για τη διατήρηση της γλυκόζης του αίματος σε κανονικά επίπεδα θα χρειαστούν αρκετοί υδατάνθρακες ειδικά στο πρωινό, πριν και μετά τη προπόνηση. 

Αποκατάσταση **μυών **
Πρέπει να περάσουν 72 ώρες τουλάχιστο για να αποκατασταθεί μια μυική ομάδα.

Ύπνος
Άλλος ένας βασικός παράγοντας για μυική ανάπτυξη είναι ο ύπνος, τουλάχιστο 8 ώρες το βράδυ και αν είναι δυνατό και 1 με 2 ώρες το μεσημέρι είναι το ιδανικότερο.

Ασκηθείτε με βαριά βάρη και τρώτε καλά και πλήρη γεύματα και θα δείτε την μυϊκή σας μάζα να αυξάνετε μέρα με την μέρα.