ΤΡΟΦΕΣ

Ψάρια

Ψάρια Παναγιώτης Κουρσάρης 08.06.2013

Τα οφέλη στην υγεία από μια διατροφή με πολλές επιλογές σε ψάρι, ακόμα και σήμερα εκπλήσσουν τους ειδικούς. Το ψάρι είναι ίσως η πιο υγιεινή τροφή που μπορείτε να τρώτε με όποιο τρόπο σας αρέσει.

Οι θερμίδες που περιέχει μια κανονική μερίδα ψάρι ανοιχτής θάλασσας, κυμαίνονται από 90 έως και 230 ανάλογα το ψάρι. Ο τόνος σε νερό για παράδειγμα έχει 154 θερμίδες και το σημαντικότερο είναι ότι ακόμα και αν ξεπεράσουμε το ημερήσιο όριο κατανάλωσης θερμίδων, τρώγοντας ψάρια δεν θα έχουμε πρόβλημα με τη δίαιτα μας.

Δημοσιευμένες μελέτες στο παγκοσμίου φήμης New England Journal of Medicine, δείχνουν ξεκάθαρη τη σχέση της κατανάλωσης ψαριού και της μείωσης των καρδιακών παθήσεων. Σημαντικότερος παράγοντας γι' αυτό το αποτέλεσμα είναι τα ωμέγα 3 λιπαρά οξέα που μειώνουν την αρτηριακή πίεση και την χοληστερόλη.

Ο Dr. Joel Kremer του Albany Medical College της Νέας Υόρκης, ανακάλυψε ότι καθημερινή λήψη συμπληρωμάτων διατροφής με ιχθυέλαιο, είχαν ως αποτέλεσμα τη δραματική ανακούφιση στις φλεγμονές και τις δύσκαμπτες αρθρώσεις της ρευματοειδούς αρθρίτιδας.