ΑΔΥΝΑΤΙΣΜΑ ΚΑΨΙΜΟ ΛΙΠΟΥΣ

Πώς να χάσετε τα τελευταία επίμονα κιλά σωματικού λίπους

Πώς να χάσετε τα τελευταία επίμονα κιλά σωματικού λίπους Παναγιώτης Κουρσάρης 30.06.2014

Είστε απογοητευμένοι γιατί απλά δεν καταφέρνετε να χάσετε τα τελευταία και επίμονα 2 κιλά σωματικού λίπους; Υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το πώς να κάψετε καλύτερα το επίμονο σωματικό λίπος. Πολλοί είναι που είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας την αεροβική άσκηση με άδειο στομάχι και αυτή είναι η μέθοδος που θα εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο.

Η επιστήμη του άδειου στομάχου

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ έκαναν μια μελέτη όπου μέτρησαν τις επιπτώσεις καύσης λίπους σε 2 ομάδες. Η μία ομάδα εκτέλεσε μια ώρα αεροβικής προπόνησης χωρίς φαγητό και η άλλη ομάδα έφαγε ένα μικρό γεύμα πριν από την αεροβική προπόνηση. Οι αθλητές που ασκούνταν με άδειο στομάχι έκαψαν περισσότερο λίπος από ότι εκείνοι που έτρωγαν προτού ανεβούν στον διαδρομο. Αυτή η επιπλέον απώλεια λίπους συμβαίνει επειδή το σώμα δεν έχει κανένα απόθεμα υδατάνθρακα για να χρησιμοποιηθεί ως ενέργεια και επομένως αξιοποιεί τα αποθέματα λίπους για καύσιμο.

Ελαττώστε την ταχύτητα

Ενώ αυτές οι πληροφορίες είναι εξαιρετικές, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι κάνοντας αεροβική άσκηση με άδειο στομάχι δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σκοτωθείτε στο τρέξιμο μόλις σηκωθείτε από το κρεβάτι. Αντιθέτως, βεβαιωθείτε ότι η προπόνηση σας με άδειο στομάχι εκτελείται σε μια σταθερή κατάσταση περίπου στο 60% στης μέγιστης σας απόδοσης και σε διάρκεια μεταξύ 20 και 30 λεπτών. Εάν υπερβείται την μισή ώρα, φάτε ένα φρούτο. Δεν θα έχετε τη δύναμη και την αντοχή να εκτελέσετε υψηλής έντασης άσκηση και κάνοντας το μπορεί να κάνετε περισσότερο κακό παρά καλό, καθώς θα μπορούσατε να χάσετε μυϊκή μάζα αντί για λίπος.

Αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε αεροβική άσκηση με άδειο στομάχι, να λαμβάνετε υπόψη το σώμα σας. Αν αισθανθείτε ζάλη, υπερβολική εφίδρωση ή ναυτία, σταματήστε την προπόνηση!

Συμβουλή

Αν αγωνίζεστε να χάσετε το τελευταίο κομμάτι πεισματάρικου λίπους, πιο κάτω είναι ένα σχέδιο για τις τελευταίες 4 με 6 εβδομάδες προγράμματος απώλειας λίπους σας:
Δοκιμάστε μια διατροφή 20 θερμίδων ανά κιλό σωματικού βάρους.

Κάντε αεροβική άσκηση με άδειο στομάχι για 20 έως 30 λεπτά με ένα αργό ρυθμό 4 ή 5 φορές την εβδομάδα. Κάντε το αυτό ως επιπρόσθετο του συνηθισμένου σας προγράμματος προπόνησης.

Παρακολουθείστε το βάρος και το ποσοστό σωματικού σας λίπους το πρωί κάθε Δευτέρας. Αν πέσετε 1 με 2 κιλά την εβδομάδα, συνεχίστε. Αν όχι, μειώστε 100 θερμίδες από τη διατροφή σας, μέχρι να είστε σε θέση να χάσετε 1 με 2 κιλά την εβδομάδα.

Πηγή: bodybuilding.com/fun/ask-the-ripped-dude-how-to-lose-those-last-few-pounds.html