ΤΡΟΦΕΣ

Αμύγδαλα: πως να τα αγοράζετε και πως να τα ξεφλουδίζετε

Αμύγδαλα: πως να τα αγοράζετε και πως να τα ξεφλουδίζετε Παναγιώτης Κουρσάρης 30.07.2013

Τα αμύγδαλα πωλούνται στην αγορά με το φύλλο τους, ασπρισμένα, ψιλοκομμένα ή λιωμένα.

Προτιμάτε να τα αγοράζετε πάντα με το φύλλο τους, αφού οποιαδήποτε επεξεργασία στα αμύγδαλα μπορεί να σημαίνει μερική απώλεια ορισμένων ελαίων και φυσικών τους γεύσεων.

Για να ξεφλουδίσετε/ασπρίσετε τα αμύγδαλα, βάλτε τα σε μια ξέβαθη κατσαρόλα και περιχύστε τα με κρύο νερό. Κοχλάστε τα και κατεβάστε τα από την φωτιά. Αφήστε τα αμύγδαλα στο νερό και παίρνοντας ένα κάθε φορά πιέστε, για να αφαιρεθεί το δέρμα/φύλλο του.

Τα αμύγδαλα περιέχουν κυρίως μονοακόρεστα λίπη. Επίσης είναι αυξημένα σε περιεκτικότητα καλλίου, ασβεστίου, σιδήρου και μαγνησίου. Περιέχουν ακόμα βιταμίνη Ε αλλά είναι φτωχά σε υδατάνθρακες.