ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ

Συμπληρώματα Πρωτεΐνης: Ναι ή Όχι;

Συμπληρώματα Πρωτεΐνης: Ναι ή Όχι; Παναγιώτης Κουρσάρης 26.05.2014

Όλος ο κόσμος φαίνεται να έχει εμμονή με αυτό το ζήτημα. Δίνοντας μια άμεση απάντηση σε αυτό είναι δύσκολο. Οι πρωτεϊνικές απαιτήσεις του κάθε ατόμου διαφέρουν και βασίζονται σε πολλούς παράγοντες το οποίο καθιστά την απάντηση δύσκολη.

Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης είναι προϊόντα που προάγουν την παροχή θρεπτικών συστατικών, υπό τον όρο ότι η διατροφή και η προπόνηση έχουν ήδη τακτοποιηθεί. Έτσι, εάν παίρνετε ένα υγιές πλήρες γεύμα και ασκείστε τακτικά, τότε η διατροφή σας θα αναλάβει εύκολα τη φροντίδα των συνολικών σας αναγκών σε πρωτεΐνη. Ωστόσο, η ανάγκη σε πρωτεΐνη αυξάνεται δραματικά κάτω από ορισμένες συνθήκες. Για παράδειγμα, ένα άτομο σε φάση αποκατάστασης μετά από ένα κάταγμα ή μια χειρουργική επέμβαση, ένας έφηβος, μια έγκυος ή ένα άτομο με ένα βαρύ πρόγραμμα προπόνησης θα απαιτήσει πρόσθετη πρωτεΐνη. Εδώ είναι όπου τα συμπληρώματα πρωτεΐνης γίνονται ζωτικής σημασίας. Να θυμάστε πάντα ότι η λήψη συμπληρωμάτων πρωτεΐνης είναι, όπως υποδηλώνει και το όνομα, συμπληρωματική και όχι αντικατάστατο του κανονικού σας προγράμματος, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, είναι η συμφωνική ισορροπία μεταξύ της διατροφής, της άσκησης και του τρόπου ζωής.

Η απόφαση για τη λήψη επιπλέον πρωτεΐνης είναι συνδεδεμένη με το είδος, την ένταση και τη διάρκεια της προπόνησης σας. Ένα άτομο που εμπλέκεται σε προπόνηση μεγάλου βάρους απαιτεί περισσότερη πρωτεΐνη από ένα λιγότερο δραστήριο άτομο. Έτσι προφανώς πληροί τις προϋποθέσεις για να παίρνει συμπληρώματα πρωτεΐνης. Η βαριά προπόνηση έχει ως αποτέλεσμα εξαντλημένους  και πεινασμένους μύες που χρειάζονται γρήγορη ανάκαμψη. Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης με βάση τον ορός γάλακτος είναι καταλληλότερα για τέτοιους μύες, καθώς θα φτάσουν άμεσα στον στόχο και θα ενεργήσουν σε αυτόν. Οι διατροφικές πρωτεΐνες είναι πολύπλοκες και χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να εισέλθουν στο σύστημα. Επίσης, καθώς οι διατροφικές πρωτεΐνες είναι πολύπλοκες και έχουν άλλα συστατικά, όπως φυτικές ίνες και αόρατο λίπος, παρεμποδίζουν την ομαλή ροή του αίματος στην ομάδα των εργαζόμενων μυών. Μπορούν επίσης να αναστείλουν την απομάκρυνση των άχρηστων ουσιών από τον κατεστραμμένο μυϊκό ιστό. Έτσι, λαμβάνοντας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως όσπρια, κρέας, σόγια, αυγά, κλπ, θα μπορούσε να καθυστερήσει την αποκατάσταση των μυών μετά από μια έντονη προπόνηση.

Σε γενικές γραμμές δεν χρειάζεστε απαραίτητα τα συμπληρώματα πρωτεΐνης για να είστε σε φόρμα, αλλά γίνονται σημαντικά όταν πιέζετε το σώμα σας λίγο περισσότερο και προπονείστε σοβαρά.

Μια εξαιρετική επιλογή αγοράς πρωτεΐνης ορού γάλακτος=> [IMPACT WHEY PROTEIN (https://tidd.ly/36qZPXz)