ΥΓΕΙΑ

Παραδοσιακή Θεραπεία μελιού και κανέλας

Παραδοσιακή Θεραπεία μελιού και κανέλας Παναγιώτης Κουρσάρης 10.01.2013

Αισιόδοξοι νεοεισερχόμενοι στον κόσμο της υγείας θαυμάζουν τις αναφορές σχετικά με το μέλι και την κανέλα, ως ένα θαυματουργό μείγμα θεραπείας όλων των ασθενειών. Από την άλλη πλευρά, εναλλακτικοί σκεπτικιστές γελούν με την ιδέα αυτών των δύο συστατικών ως φάρμακο, επισημαίνοντας ότι η πληθώρα των άρθρων σχετικά με τα θεραπευτικά οφέλη αυτού του διατροφικού διδύμου ξεκίνησε με ένα άρθρο του 1995 στην εφημερίδα «Weekly World News». Η αλήθεια είναι ότι το μέλι και η κανέλα έχουν χρησιμοποιηθεί για αιώνες για την προώθηση της υγείας, αλλά η αποτελεσματικότητα τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό σε ένα δραστήριο τρόπο ζωής και σε μία σωστή διατροφή.

Στην Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική (TCM), η κανέλα θεωρείται ως ένας κάτοχος θερμότητας ή yang, και επομένως το χρησιμοποιούσαν για να θεραπεύει τις ασθένειες που προέκυπταν από την υπερβολική ψυχρότητα (yin). Το μέλι, σε αυτό το σύστημα, θεωρείται ως μία ουδέτερη ουσία, που ισορροπεί μεταξύ του yin και του yang. Αρχαίοι επαγγελματίες της παραδοσιακής θεραπείας της Ινδίας, Αγιουρβέδα (από το σανσκριτικό Ayur που σημαίνει ζωή, και το Veda που σημαίνει γνώση), κατάταξαν 8 διαφορετικές ποικιλίες μελιού, το καθένα με τις δικές του θεραπευτικές ιδιότητες. Οι θεραπευτές της Αγιουρβέδας χρησιμοποιούν την κανέλα για να βοηθήσουν στη θεραπεία των ασθενειών των ούλων, της στυτικής δυσλειτουργίας, καθώς και πολλές άλλες ασθένειες.

Πώς να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη

Η κανέλα και το μέλι μπορούν να ενισχύσουν την υγεία σας, τόσο χωριστά όσο και σε συνδυασμό μεταξύ τους. Ωστόσο, η σύγχρονη εξάρτηση μας από τη φαρμακευτική βιομηχανία μας έχει ξεγελάσει στο να πιστεύουμε ότι τα φάρμακα θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχουν μια θεραπεία, ανεξάρτητα από τον τρόπο ζωής. Αν ακολουθείτε τις ειδήσεις περί της υγείας, είναι φανερό ότι τα «μαγικά» φάρμακα της φαρμακευτικής βιομηχανίας εξαφανίζουν μια σειρά από συμπτώματα, μόνο για να δημιουργήσουν μία σειρά από νέα συμπτώματα.

Οι ασθένειες είναι αποτελέσματα ανισορροπίας, έτσι η εύρεση της υγείας και της ισορροπίας απαιτεί και πάλι επιλογές σχετικά με το πώς ζούμε. Ένα άτομο που ακολουθεί μια καθιστική ζωή και τρώει τηγανητό κοτόπουλο και τηγανητές πατάτες με ένα επιδόρπιο μελιού και κανέλας θα αποκομίσει πολύ λίγα οφέλη για την υγεία του. Είναι πιο πιθανό να αποκομίσετε τα πλήρη θεραπευτικά οφέλη, όταν περιλαμβάνετε το μέλι και την κανέλα ως μέρος ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Πηγή:  http://naturalnews.com/

Τα οφέλη του μελιού και της κανέλας