Τροφές που ρίχνουν την χοληστερίνη

Όπως είπαμε και σε πολλά άλλα άρθρα, η σωστή ισορροπημένη διατροφή μαζί με συστηματική άσκηση εκτός του ότι θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε ένα τέλειο σώμα, συντελούν στην καλή λειτουργία της καρδιάς και γενικότερα στην υγεία μας. Σήμερα θα δούμε κάποιες τροφές που μπορούμε να προσθέσουμε στο διατροφολόγιο μας οι οποίος θα συμβάλλουν στην μείωση της χοληστερίνης:

1. Ωμέγα-3 Λιπαρά Οξέα
Ω3 μπορούμε να βρούμε σε μεγάλες ποσότητες στα λιπαρά ψάρια.
Ψάρια με τα υψηλότερα επίπεδα  ωμέγα 3 λιπαρών οξέων:

2. Βρώμη και τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες

Οι φυτικές ίνες βοηθούν στην μείωση της «κακής» χοληστερίνης. Μπορείτε να δείτε εδώ: τρόφιμα που περιέχουν φυτικές ίνες.

3. Ελαιόλαδο

Το ελαιόλαδο περιέχει ένα ισχυρό μίγμα αντιοξειδωτικών το οποίο μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη. Ένα κουτάλι της σούπας σε κάθε σας γεύμα θα βοηθήσει αρκετά.

4**. Ξηροί καρποί**

Μπορείτε να φάτε ξηρούς καρπούς όπως, καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, φιστίκια και χαλεπιανά απλά να μην είναι επικαλυμμένη με αλάτι ή ζάχαρη. Οι ξηροί καρποί έχουν αρκετές θερμίδες γιαυτό μην τρώτε υπερβολικές ποσότητες. Μια χούφτα είναι υπέρ αρκετή.

5. Ηλιόσποροι, λιναρόσποροι, κολοκυθόσποροι

Από τις καλύτερες πηγές ωμέγα 3 λιπαρών οξέων!

6. Κόκκινο κρασί

Μελέτες δείχνουν ότι το κόκκινο κρασί συμβάλλει σημαντικά στην μείωση της κακής χοληστερίνης. Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μετά το δείπνο είναι ότι πρέπει. 

7. Σκόρδο

Το σκόρδο είναι απλά “Το φάρμακο”. Είναι η νούμερο ένα τροφή. Βοηθά στην μείωση της χοληστερίνης, της πίεσης, «καθαρίζει» τις αρτηρίες, συμβάλει στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος κ.α.

Μαύρο και πράσινο τσάι

**8. Πράσινο και μαύρο τσάι **

Όσοι πίνουν πολλούς καφέδεςμπορούν να τους μειώσουν με την αντικατάσταση τους από πράσινο ή μαύρο τσάι.

Παναγιώτης Κουρσάρης