Υγιεινό κέικ καρότου

Υλικά:

Τυρί κρέμας που παγώνει

Εκτέλεση:

  1. Προθερμάνουμε το φούρνο στους 350 βαθμούς. Σε ένα ταψί 9×13 εκ. στρώνουμε μια λαδόκολλα και αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο.
  2. Σε ένα μέτριο μπολ, χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το αυγό, τα ασπράδια αυγού, την καστανή ζάχαρη και το φυτικό έλαιο με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν. Προσθέτουμε το βουτυρόγαλα και τον ανανά και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά. 
  4. Τα ομαδοποιούμε, προσθέτουμε το μίγμα αλευριού στο μίγμα καρότου, τα αναμιγνύουμε καλά μέχρι να συνδυαστούν.
  5. Το βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε  για περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα όταν μπει να βγει καθαρή. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει σε μια σχάρα. 
  6. Χτυπάμε την κρέμα με τυρί, τη ζάχαρη, και τη βανίλια σε μέτρια-υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε το γάλα, ένα κουταλάκι του γλυκού, σε μέτρια-χαμηλή ταχύτητα.
  7. Το απλώνουμε στο κέικ και το παγώνουμε. Κόβουμε το κέικ και σερβίρετε δροσερό!

Παναγιώτης Κουρσάρης