ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΡΟΦΕΣ

Τι είναι το Τόφου;

Τι είναι το Τόφου; Παναγιώτης Κουρσάρης 02.01.2013

Όσα θετικά και να πούμε, ποτέ δεν είναι αρκετά γι' αυτό το υγιεινό τρόφιμο από την Ασία. Το τόφου είναι ένα εναλλακτικό είδος τυριού το οποίο σύμφωνα με την διεθνή βιβλιογραφία χρησιμοποιούν ήδη οι Κινέζοι εδώ και περίπου 2.000 χρόνια αφού παρόμοια αγαθά βρέθηκαν σε βραχογραφίες. Δημιουργείται από τη σόγια, ένα όσπριο που αναπτύσσεται στα τροπικά και υποτροπικά κλίματα και καταναλώνεται ευρέως στις ασιατικές χώρες.

Είναι βασικά άγευστο και μπορείτε να κάνετε απεριόριστους γευστικούς συνδυασμούς. Ένας κύβος τόφου έχει 86 θερμίδες και 9 γραμμάρια πρωτεΐνης. (Οι ειδικοί συστήνουν την λήψη 40 γραμμαρίων πρωτεΐνης την ημέρα).

Το τόφου περιέχει ασβέστιο και σίδηρο, σχεδόν καθόλου νάτριο και ούτε ίχνος κορεσμένων λιπαρών. Θα κάνει τον μεταβολισμό σας να τρέχει σε υψηλά επίπεδα και θα μειώσει αισθητά και τη χοληστερόλη.

Με το τόφου θα έχετε πραγματικά πολλές επιλογές ως προς τη χρήση του. Είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για να φτιάξετε θρεπτικές ομελέτες, ή να το προσθέσετε σε σούπες ή σάλτσες αλλά και να λιώσετε τα πιο μαλακά κομμάτια του σε μια σαλάτα.