- Γεμίστε το πιάτο σας με φρέσκα λαχανικά (σιγουρευτείτε ότι μερικά από αυτά είναι σκούρου πράσινου χρώματος τα οποία είναι ψηλά σε βιταμίνη A και σίδηρο). Αυτά έχουν τις πιο χαμηλές θερμίδες
- Να θυμάστε ότι τα πιάτα που είναι προετοιμασμένα χωρίς λαχανικά ή τα γαρνιρίσματα σαλατών (μπέικον) είναι συνήθως ψηλά σε θερμίδες και λίπος. Έτσι να τα αποφεύγετε όσο μπορείτε περισσότερο
- Στις ήδη προετοιμασμένες σαλάτες (πατατοσαλάτα) δεν χρειάζεται να προσθέσετε λάδι ή σάλτσες. Γαρνιρίστε τη σαλάτα σας με γιαούρτι ή άπαχο τυρί όπως το cottage cheese
- Προσθέστε στη σαλάτα πολύ λίγο λάδι (όχι περισσότερο από 1 κουταλιά) και αρκετό λεμόνι που είναι χαμηλό σε θερμίδες, ψηλό σε βιταμίνη C και πολύ γευστικό
- Αν θέλετε να κάνετε τη σαλάτα συμπληρωμένο γεύμα προσθέστε λίγο βραστό ή σχάρας κοτόπουλο, στραγγισμένο από το λάδι του τόνο