ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αυγά γεμιστά

Αυγά γεμιστά Παναγιώτης Κουρσάρης 26.07.2013

Υλικά

  • 2 αυγά βραστά
  • 1/2 γιαούρτι στραγγισμένο, άπαχο 
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι ξίδι 
  • Λίγη κάππαρη
  • 2 ελιές ξιδάτες

Εκτέλεση

Βράζετε τα αυγά ώστε να γίνουν σφιχτά. Τα κόβετε στη μέση. Αφαιρείτε τους κρόκους και τους λιώνετε. Τους ανακατεύετε με τη μουστάρδα, το ξίδι και την κάππαρη. Κατόπιν προσθέτετε και το γιαούρτι. Γεμίζετε τα ασπράδια με το μείγμα του γιαουρτιού. Κόβετε τις ελιές σε μικρούς κύβους και γαρνίρετε από πάνω. (Όση γέμιση σος περισσέψει τη χρησιμοποιείτε σαν σος για σαλάτα με λαχανικά.)

Θρεπτικά στοιχεία της συνταγής αυγών γεμιστών

  • πρωτεΐνες
  • υδατάνθρακες
  • φυτικές ίνες
  • βιταμίνες: ρετινόλη, καροτίνη, Β1, B6, Β12, Ε, D, C, νικοτινικό οξύ
  • μέταλλα - ιχνοστοιχεία: Νάτριο, φώσφορος, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρος

Λένα Τερκεσίδου