ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πρωινο Γευμα

Πρωινο Γευμα Παναγιώτης Κουρσάρης 29.12.2012

Σας ενδιαφέρει να είστε καλύτεροι με περισσότεροι ενέργεια στη δουλειά και στο σχολείο;

Το πρωινό σας βοηθά να ξυπνήσετε. Οι μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε πρωινό είναι περισσότερο σε εγρήγορση και τα καταφέρνουν καλύτερα σε τεστ από ότι τα άτομα που δεν τρώνε πρωινό. Αντίθετα, ένα πεινασμένο παιδί μπορεί να είναι απαθές ή και οξύθυμο όταν έρχεται αντιμέτωπο με δύσκολα καθήκοντα.

Η κατανάλωση πρωινού με υδατάνθρακες, όπως τα δημητριακά, προκαλεί αυξομείωση ινσουλίνης και γλυκόζης που καταλήγει σε απότομη πτώση της ενέργειας και αίσθημα πείνας μία ώρα αργότερα. Ωστόσο, το να μη φας τίποτα είναι το χειρότερο,το πρωινό είναι η ιδανική ευκαιρία να εφοδιαστής με μεγάλες δόσεις ενέργειας και να πάρεις μεγάλο ποσοστό των θρεπτικών συστατικών που χρειάζεσαι.

**Το ιδανικό πρωινό  **Πρωτεΐνες για να σε κρατάνε (αβγά, γιαούρτι, γάλα, οποιοδήποτε είδος τυριού, ζαμπόν, μπέικον, ξηροί καρποί, σπόροι, ακόμη και ψάρι), υδατάνθρακες υψηλοί σε φυτικές ίνες για βραδείας απελευθέρωσης ενέργεια (λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως) και καλά λιπαρά για το ανοσοποιητικό σύστημα (και πάλι ξηροί καρποί και σπόροι). 

Το πρωινό βοηθά απίστευτα το μεταβολισμό ( πάτα εδώ για να δεις τρικ για καλύτερο μεταβολισμό)

Φυσικά, ο κόσμος δεν είναι τέλειος, γι’ αυτό δεν είναι πάντα εύκολο να φας το καλύτερο πρωινό. Όμως, βρίσκουμε τρόπους να το κάνουμε πιο εύκολο