Σκόνη με 5 μπαχαρικά

Αυτό το καρύκευμα έλκει την καταγωγή του από την Κίνα και πήρε το όνομά του από τις 5 γεύσεις που περιέχει (γλυκιά, ξινή, πικρή, αλμυρή και καυτερή). Μερικές φορές τα μπαχαρικά μπορεί να αυξηθούν σε 1, με την προσθήκη του κάρδαμου, της ξηρής πιπερόριζας και της γλυκόριζας. Τόσο ο πολτός όσο και η σκόνη είναι αρκετά καυτερά, γι’αυτό χρησιμοποιήστε τα με προσοχή.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Αλέστε καλά όλα τα υλικά στο μπλέντερ και φυλάξτε τα σε αεροστεγές δοχείο.

Παναγιώτης Κουρσάρης