FITNESS ΜΟΝΟΖΥΓΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Συνέντευξη από τον Ευγένιο(Sli Dis) και τον Νίκο Αβορίτη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Street Workout

Συνέντευξη από τον Ευγένιο(Sli Dis) και τον Νίκο Αβορίτη για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Street Workout Μιχάλης Ουρούμης 19.10.2017

Ο Ευγένιος Σέιν και ο Νίκος Αβορίτης έλαβαν μέρος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα street workout που διοργάνωσε η wswcf στις 24 Σεπτεμβρίου 2017 στη Ρίγα της Λετονίας. Διαγωνιστήκανε μαζί με τους καλύτερους αθλητές από 15 χώρες και χάρις σε αυτούς η Ελλάδα έδωσε το παρόν με πολύ καλές θέσεις καθώς ο Ευγένιος βγήκε 4ος ανάμεσα σε 21 αθλητές από 15 χώρες στην κατηγορία STREET WORKOUT POWER ενώ ο Νίκος βγήκε 1ος στον προκριματικό του γύρο και 7ος στην τελική φάση ανάμεσα σε 18 αθλητές από 15 χώρες στην κατηγορία STREET WORKOUT STRENGTH. Παρακάτω θα μας περιγράψουν μόνοι τους πως βίωσαν αυτή την εμπειρία καθώς και κάποια άλλα θέματα σχετικά με την ενασχόλησή τους με τη γυμναστική.

Πόσο καιρό ασχολείστε με τα calisthenics; Έχετε ασχοληθεί με κάτι άλλο πιο πριν;

Ευγένιος: Τον Δεκέμβριο θα κλείσω τα 3 χρόνια αλλά τον πρώτο χρόνο δεν έκανα σοβαρή προπόνηση, ήμουν αρχάριος ακόμα και η πείρα μου ήταν ελλιπείς, πότε έκανα overtraining, πότε λιγοστό training και όλα αυτά με λάθος διατροφή. Έχω ασχοληθεί με διάφορα άλλα αθλήματα στο παρελθόν όπως το parkour, την πυγμαχία, το ράγκμπι, το wu shu, το ping pong και μερικά άλλα. Πριν βρω την υπαίθρια γυμναστική (Street Workout) όμως βρισκόμουν για 4 χρόνια σε πολύ σκοτεινή περίοδο της ζωής μου με καταχρήσεις, αλκοόλ, τσιγάρο και συνέχεια πήγαινα στα πάρτι. Χάρη σε αυτό όμως άρχισα να ενδιαφέρομαι για έναν διαφορετικό και πιο υγιή τρόπο ζωής.

Νίκος: Ασχολούμαι με το street workout περίπου 4 χρόνια. Πιο πριν ασχολούμουν με το parkour για περίπου 7 χρόνια, κάτι που με βοήθησε στις επιδόσεις μου πάνω στο street workout.

LRM_EXPORT_20170923_193626-01.jpeg

Ποια ήταν η διαφορά σε σχέση με τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα;

Ευγένιος: Κυρίως το επίπεδο των αθλητών, ο εξοπλισμός, τα αγωνίσματα, ο αριθμός ανθρώπων που βρισκόντουσαν στο κοινό και το show που προσπάθησαν να κάνουν, κατά τ’άλλα δεν διέφεραν και πολύ. Πρέπει να πάρουμε υπόψιν μας πως το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα στην Ελλάδα έγινε φέτος υπό την σφραγίδα του ΕΣΔΤ(Ελληνικό Σωματείο Δυναμικού Τριάθλου) και είμαι σίγουρος πως η οργάνωση και η προσέγγιση θα είναι ακόμα καλύτερη στα πρωταθλήματα που μας έρχονται.
Νίκος: Καταρχήν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ήρθα αντιμέτωπος με πιο οργανωμένα προγράμματα και πιο αυστηρούς κανόνες ώστε ο κάθε αθλητής να δυσκολευθεί με ακριβώς τον ίδιο τρόπο, επίσης οι αθλητές που έλαβαν μέρος ήταν οι καλύτεροι από κάθε χώρα με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να είναι υψηλός.

DSC_0096.jpg

Εντείνατε την προπόνησή σας την περίοδο της προετοιμασίας;

Ευγένιος: Ναι εννοείται, ήμασταν αφοσιωμένοι αποκλειστικά στην προετοιμασία για τους συγκεκριμένους αγώνες με ειδική προπόνηση αυστηρά και πειθαρχημένα. Εγώ συγκεκριμένα εστίασα στις έλξεις και τις βυθίσεις με κιλά καθώς και στην ενδυνάμωση των ποδιών κάνωντας καθίσματα με κιλά και κυρίως με το ένα πόδι.
Νίκος: Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, είτε πρόκειται για πανελλήνιο είτε πρόκειται για παγκόσμιο διαγωνισμό εντείνω την προπόνηση μου, αυξάνοντας ώρες και προσθέτοντας πάνω από μια προπονήσεις ανά ημέρα. Κάποιες φορές η διάρκεια της προπόνησής μου ξεπερνά τις 4 ώρες.

Ήσασταν αγχωμένοι;

Ευγένιος: Εγώ προσωπικά ήμουν παρά πολύ αγχωμένος γιατί πρώτον στόχευα σε κάποια υψηλή θέση και δεύτερων γιατί πριν από τον διαγωνισμό είχα μιλήσει και είχα λάβει πάααρα πολλά μηνύματα από συναθλητές, φίλους, γνωστούς και διάφορους υποστηρικτές, οι οποίοι μου λέγανε πως θα δουν τον αγώνα ζωντανά και δείξανε ότι περιμένανε κάτι καλό από εμάς. Αυτό ήταν αρκετά μεγάλο φορτίο και αίσθημα ευθύνης αλλά μας έδινε τη δύναμη να τα δώσουμε όλα!
Νίκος: Το άγχος το οποίο επικρατεί σε όλες αυτές τις στιγμές είναι μόνο εποικοδομητικό και με κάνει απλά να θέλω να παλέψω μέχρι τέλους για την νίκη.

22196056_1505916392823296_1262599850773923282_n.jpg

Έχετε σκοπό να ξανασυμμετάσχετε σε παγκόσμιο πρωτάθλημα; Και αν ναι θα πάρετε την ίδια κατηγορία με την προηγούμενη φορά;

Ευγένιος: Ναι ασφαλώς και έχω σκοπό να συμμετάσχω σε διάφορα άλλα πρωταθλήματα, παγκόσμια και μη. Σκέφτομαι να το παλέψω στην ίδια κατηγορία προς το παρόν αλλά δεν θα πω όχι σε κάτι άλλο καινούργιο και ενδιαφέρον.
Νίκος: Εννοείται πως θα συμμετάσχω ξανά στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα στην ίδια κατηγορία γιατί έχω πεισμώσει ακόμα περισσότερο για την νίκη.

Πως νιώσατε που βρεθήκατε μαζί με όλους αυτούς τους διάσημους αθλητές που όλοι παρακολουθούμε καθημερινά μέσα από τα social media και από διάφορα κανάλια στο internet; Πείτε μας μερικά λόγια για αυτούς.

Ευγένιος: Ένιωσα περήφανος κατά κάποιο τρόπο που βρισκόμουν ανάμεσά τους. Ήμουν βασικά πολύ περίεργος να δω σε τι επίπεδο βρίσκονται για να αξιολογήσω τον εαυτό μου και να δω που βρίσκομαι εγώ. Οι αθλητές που ήταν σε αυτό το πρωτάθλημα ήταν από τους πιο TOP όλου του κόσμου, φανταστείτε πως ένας από αυτούς μπορεί να κάνει μια έλξη με επιπλέον 100 κιλά πάνω του και 8 έλξεις με το ένα δάχτυλο του ενός χεριού! Ο ανταγωνισμός όπως καταλαβαίνετε ήταν πολύ μεγάλος! Εν τέλη κατάλαβα πως παρά το μικρο χρονικό διάστημα που κάνω προπόνηση μπορώ να κοντράρω αυτούς τους αθλητές. Από θέμα χαρακτήρα τα παιδιά ήταν όλα πολύ “προσγειωμένα” με χαμόγελο και θετική ενέργεια.
Νίκος: Ένιωσα τιμή που παρευρέθηκα ανάμεσα στους δυνατότερους αθλητές του κόσμου και που ανταγωνίστηκα με κάποιους από αυτούς. Αυτό όμως που ήταν το πιο εντυπωσιακό σε αυτούς ήταν ότι το πολύ έντονο συναίσθημα του ανταγωνισμού επικρατούσε μόνο κατά την διάρκεια του αγώνα ενώ μετά σε πολύ ήρεμο αθλητικό κλίμα συζητήθηκαν αναμεταξύ μας οι εμπειρίες μας. Τους περισσότερους αθλητές τους ήξερα από άλλα γνωστά πρωταθλήματα που είχαν λάβει μέρος. Κάτι πραγματικά δυνατό που είδα από έναν αθλητή στον αγώνα και θα μου μείνει στο μυαλό μου είναι ότι έκανε 2 one arm pull ups με 10kg με το ένα δάχτυλο. (δείτε ακριβώς από κάτω το βίντεο)

Τι κάνατε όταν τελείωσαν οι διαγωνισμοί μαζί με τους άλλους αθλητές;

Ευγένιος: Πήγαμε σε κάτι άλλα μονόζυγα παραδίπλα και κάναμε διάφορες δυναμικές ασκήσεις και κόλπα. Εκεί ένας που συμμετείχε στη δική μου κατηγορία και πήρε τη 2η θέση πήρε 2 σακίδια πλάτης στο ένα χέρι που ζυγίζαν 10 κιλά, πιάστηκε από ένα σχοινί που ήταν κρεμασμένο πάνω στο μονόζυγο με το ένα δάχτυλο του άλλου χεριού που ήταν ελεύθερο και έκανε 2 έλξεις! Εγώ μη μπορώντας να αντισταθώ στη πρόκληση αυτού του θεάματος και στον υψηλό πήχη που ανέβασε το παλικάρι, μετά από λίγο έκανα ένα one finger assisted front lever για σχεδόν 10 δευτερόλεπτα. Το βράδυ βγήκαμε για φαγητό με μερικούς από αυτούς σε μια όμορφη παρεΐστικη ατμόσφαιρα.

LRM_EXPORT_20170925_171118-01-01.jpeg

Στις προπονήσεις βγάζετε περισσότερες επαναλήψεις από ότι στους διαγωνισμούς;

Νίκος: Στους διαγωνισμούς πάντα προσπαθώ και ξεπερνώ τον εαυτό μου με αποτέλεσμα εκεί να αποδίδω το μέγιστο των επαναλήψεων, γιατί αυτό που με ενδιαφέρει βασικά είναι να ξεπερνάω τον ίδιο μου τον εαυτό.
Ευγένιος: Δυστυχώς στους δυο τελευταίους διαγωνισμούς που έχω πάρει μέρος έκανα πολύ λιγότερες επαναλήψεις από όσες κάνω συνήθως στις προπονήσεις. Φταίει μάλλον το άγχος και το κακό ζέσταμα που γίνεται στους διαγωνισμούς. Αλλά μαθαίνουμε από τα λάθη και τα βιώματα μας και στους επόμενους αγώνες πιστεύω πως οι αποδόσεις θα είναι ανάλογες με της προπόνησης.

Παρακάτω θα δούμε και το βιντεάκι που έφτιαξαν τα παιδιά από μόνα τους με τη δική τους κάμερα και έκανε μοντάζ ο Νίκος.

Instagram:? e.slidis, nikos.ast
Facebook: Sli Dis, Νίκος Αβορίτης