ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

Snowboard - Το χειμερινό σπορ που γυμνάζει όλο το σώμα

Snowboard - Το χειμερινό σπορ που γυμνάζει όλο το σώμα Παναγιώτης Κουρσάρης 17.01.2014

Το snowboarding είναι ένα χειμερινό άθλημα που γίνεται όλο και πιο δημοφιλές προσφέροντας μια σειρά από οφέλη για την υγεία. Ακόμα κι αν δεν είστε ο πιο ικανός snowboarder, μπορείτε να απολαύσετε τα καρδιαγγειακά οφέλη και να κάψετε θερμίδες. Επίσης, όντας σε εξωτερικούς χώρους βοηθά στη μείωση του άγχους και μπορεί να ωφελήσει την ψυχική σας υγεία. Πιο κάτω είναι μερικά από τα πολλά οφέλη του snowboarding.

Το Snowboarding είναι μια αερόβια άσκηση

Το snowboarding είναι μια αερόβια άσκηση που προσφέρει μια έντονη προπόνηση και σας βοηθά να κάψετε θερμίδες. Ο μέσος άνθρωπος καίει μέχρι και 450 θερμίδες ανά ώρα, γι ‘αυτό είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να χάσετε βάρος και να αυξήσετε την αντοχή σας.

Το Snowboarding δουλεύει μεγάλες μυϊκές ομάδες

Το snowboarding λειτουργεί όλες τις μεγάλες μυϊκές ομάδες στο σώμα σας και λειτουργεί ακόμα και κάποιους μύες τους οποίους μπορεί να μην χρησιμοποιείτε συχνά, όπως αυτούς κάτω στα πόδια και στους αστραγάλους σας. Θα χρησιμοποιήσετε τους τετρακέφαλους, τους οπίσθιους μηριαίους και τις γάμπες σας για να οδηγήσετε το snowboard. Οι μύες στους αστραγάλους και στα πόδια σας θα σας βοηθήσουν να οδηγήσετε το snowboard και οι μύες του κορμού σας θα γίνουν ισχυρότεροι καθώς τους χρησιμοποιείτε για ισορροπία. Το snowboarding λειτουργεί ακόμα και τους μύες των χεριών και των ώμων, τα οποία χρησιμοποιούνται για την ισορροπία αλλά και για να σηκωθείτε όταν πέσετε.

Το Snowboarding απελευθερώνει ενδορφίνες

Το snowboarding, όπως και κάθε μορφή άσκησης, απελευθερώνει ενδορφίνες, οι νευροδιαβιβαστές υπεύθυνοι για τα συναισθήματα της ευτυχίας και της ευημερίας. Το snowboarding μπορεί να οδηγήσει σε σταθερά υψηλά επίπεδα ενδορφινών. Η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους βοηθά επίσης στη βελτίωση της διάθεσης και στη μείωση του άγχους, έτσι το snowboarding μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του άγχους και να υποστηρίξει την ψυχική σας υγεία.

Το Snowboarding βελτιώνει την ευελιξία 

Το snowboarding βελτιώνει σημαντικά την συνολική ευελιξία, δεδομένου ότι απαιτεί από εσάς να αλλάζετε κατευθύνσεις και ρυθμό συχνά και ξαφνικά. Το snowboarding απαιτεί καλή ισορροπία, έτσι η ισορροπία σας θα βελτιωθεί καθώς γίνεστε πιο ικανοί στο άθλημα. Επίσης, ενισχύει την ικανότητά σας να συγκεντρώνεστε, καθώς μαθένετε να δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στις αλλαγές στο χιόνι.

Απολαμβάνοντας τα οφέλη του Snowboarding

Μπορείτε να απολαύσετε τα οφέλη του snowboarding για την υγεία, ακόμη και αν δεν είστε έμπειρος snowboarder. Οι αρχάριοι μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικά μαθήματα πριν ξεκινήσετε προς τις πλαγιές και είναι μια καλή ιδέα να φορέσετε ένα κράνος, καθώς και προστατευτικά για τους αγκώνες, τα γόνατα και τους καρπούς, ειδικά κατά την διάρκεια της μάθησης.

Όσοι επιθυμούν να κάνουν snowboard για καλή φυσική κατάσταση θα πρέπει να επιλέξουν μια πλαγιά που είναι κατάλληλη για το επίπεδο ικανοτήτων τους. Επιλέξτε ένα εύκολο έδαφος για εσάς. Καθώς αναπτύσσετε τις δεξιότητες που απαιτούνται, μπορείτε να προχωρήσετε σε πιο απότομο, πιο δύσκολο έδαφος. Όσο πιο απότομο και πιο δύσκολο είναι το έδαφος, τόσο περισσότερους μύες θα χτίσετε στα πόδια, στην κοιλιά και στον πυρήνα.

Πηγή: http://www.fitday.com/fitness-articles/fitness/sports-training/the-health-benefits-of-snowboarding.html