ΤΡΟΦΕΣ

Σπανάκι: τα οφέλη και οι βιταμίνες του

Σπανάκι: τα οφέλη και οι βιταμίνες του Παναγιώτης Κουρσάρης 29.05.2013

Ο Ποπάυ σίγουρα ήξερε τι έκανε όταν είχε αυτή την ιδιαίτερη προτίμηση στο σπανάκι. Σύμφωνα με τον καθηγητή Richard Shekele του πανεπιστημίου του Texas, το σπανάκι έχει την δυνατότητα να μειώνει τη χοληστερόλη, να επιταχύνει το μεταβολισμό και να καίει δραστικά το λίπος. Είναι πλούσιο σε** σίδηρο, Βήτα καροτένιο και βιταμίνες C και E**. Το σπανάκι μπορεί κυριολεκτικά να μας παρέχει όλες τις θρεπτικές ουσίες που χρειάζεται το σώμα μας.

Ακόμα το σπανάκι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο. Δυστυχώς όμως το σπανάκι περιέχει οξαλικά άλατα και δεν μπορούμε να απορροφήσουμε μεγάλη ποσότητα ασβεστίου από αυτό.